Omgeving

De onlanden

Dichtbij de stad Groningen ligt een natuurgebied van circa 3.500 aaneengesloten voetbalvelden groot, met ruige hooilanden, moerasbos en volop ruimte voor overtollig water. Bij langdurige, hevige regenval zorgt dit gebied ervoor dat de stad-Groningers droge voeten houden. De uitkijktoren biedt op 26 meter hoogte een schitterende uitzicht: over De Onlanden, op de skyline van Groningen, op de vele moerasvogels en de bijzondere grazers.

Station Groningen

Net als in bijvoorbeeld Rotterdam en Antwerpen, is ook het centraal station van Groningen een architectonisch juweeltje. De ontvangsthal heeft een plafond dat gemaakt is van papier maché. Dat klinkt belachelijk, maar het is echt prachtig. Op het stadsbalkon is het standbeeld ‘Peerd van Ome Loeks’ te vinden, een icoon in Groningen.

Groninger museum

De creatieve energie spat van de muren. Mooi of lelijk? Het Groninger Museum staat er al sinds 1994, maar is nog steeds onderwerp van discussie over moderne architectuur. Laat dat vast voldoende aanleiding zijn voor een bezoek. De veelzijdige collectie en de vernieuwende, af en toe behoorlijk prikkelende tentoonstellingen maken de ervaring compleet.

Het centrum van Groningen

De stad Groningen barst van de onontdekte parels; verborgen kunst op straat, knusse boetieks of kleinschalige kwaliteitsrestaurants. Maar dan wel nét even om het hoekje. Hier open je de deur naar een hofje waar je helemaal alleen kunt zijn. Of drink je een biertje in een buurtcafé. Misschien heeft die vriendelijke Stadjer naast je nog een onverwachte tip. Gelukkig ben je in Groningen.

Stadspark Groningen

Op loopafstand van onze Bed and breakfast, bevind zich het stadspark. Ken je Stadspark Groningen nog niet? Tijd om daar verandering in te brengen. Er valt namelijk zoveel te ontdekken!

Reserveer nu

Geniet van een heerlijk verblijf in Groningen bij onze Bed & Breakfast. Reserveren doet u heel gemakkelijk via deze website. Bekijk de beschikbaarheid via onze kalender.

Reserveer online

bezoek ons

Peizerweg 244
9744BC Groningen

Bed and Breakfast Groningen - Peizerweg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 55 35 83 77
BTW: (NL)858435494B01
KVK: 70726124